اخبار آموزش و دانشگاهاختصاصی برق

گزارش مختصری درباره آزمون دکتری ۹۶

گزارش مختصری درباره آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۳۹۶

دکتر حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور، گزارش مختصری درباره آزمون ورودی دوره‌های دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۳۹۶۶ ارایه کرد که در ذیل می‌آید:
۱-   ثبت‌نام ‌برای شرکت ‌در آزمون ‌ورودی دوره‌ دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶ کلیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، از روز سه‌شنبه ۱۶/۹/۹۵ (۱۶آذرماه ۱۳۹۵) از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد و با در نظر گرفتن مهلت تمدید شده، در روز شنبه ۴/۱۰/۱۳۹۵(۴ دی ماه ۹۵) پایان پذیرفت.
۲-   دفترچه راهنمای ثبت‌نام این آزمون در روز سه‌شنبه ۱۶/۹/۱۳۹۵ (۱۶ آذرماه ۹۵) و قبل از آغاز ثبت‌نام، روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته بود.
۳-   داوطلبان لازم بوده است که پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D)  نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶۶، در صورت واجد شرایط بودن، در مهلت تعیین شده، شخصاً به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به تکمیل تقاضانامه اینترنتی ثبت‌نام اقدام نمایند.
۴-   بر اساس ضوابط، هر داوطلب می‌توانست با توجه به علاقه، فقط در یک کد رشته امتحانی متناسب با مدرک فارغ‌التحصیلی، ثبت‌‌نام و در آزمون آن شرکت نماید.
۵-   با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام به صورت اینترنتی انجام گرفته، لذا داوطلبان لازم بوده که با استفاده از کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب، که پرداخت الکترونیکی آنها فعال بوده است، با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور و پرداخت ۵۵۰۰۰۰ ریال (پانصد و پنجاه هزار ریال) به عنوان وجه ثبت‌نام برای شرکت در آزمون، نسبت به خرید سریال ثبت‌نام اقدام نمایند.
۶-   با توجه به اینکه در مراحل مختلف فرآیند این آزمون، خدماتی از طریق پیام کوتاه به داوطلبان ارایه خواهد شد، لذا داوطلبانی که تمایل به استفاده از خدمات پیام کوتاه داشته‌اند، می‌توانسته‌اند با انتخاب گزینه مربوط و پرداخت مبلغ ۵۰۰۰ ریال (پنج هزار ریال) به عنوان هزینه استفاده از پیام کوتاه، از این خدمات استفاده نمایند.
۷-   بر اساس ضوابط، تعداد ۲۶۰۱۱۰ داوطلب برای شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D)  نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶ ثبت‌نام نموده‌اند که از این تعداد، ۱۱۰۱۷۹ نفر زن و ۱۴۹۹۳۱ نفر مرد هستند؛ به عبارت دیگر، ۳۶/۴۲ درصد داوطلبان زن و ۶۴/۵۷۷ درصد آنان نیز مرد هستند.
آمار داوطلبان ثبت‌نام‌ کننده در این آزمون، به تفکیک گروه آموزشی، و در هر گروه آموزشی به تفکیک جنس، به شرح جدول زیر است.
آمار داوطلبان ثبت‌نام‌ کننده برای شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶ به تفکیک گروه آموزشی و جنس
گروه آموزشی
جمع
زن
مرد
درصد زن
درصد مرد
علوم انسانی
۱۴۹۲۶۵
۶۲۰۸۸
۸۷۱۷۷
۶۰/۴۱
۴۰/۵۸
علوم پایه
۲۴۹۹۹
۱۶۰۲۸
۸۹۷۱
۱۱/۶۴
۸۹/۳۵
فنی و مهندسی
۴۸۷۵۹
۱۲۴۱۰
۳۶۳۴۹
۴۵/۲۵
۵۵/۷۴
کشاورزی و منابع طبیعی
۱۴۹۲۹
۷۵۳۳
۷۳۹۶
۴۶/۵۰
۵۴/۴۹
هنر
۱۳۸۵۴
۷۲۷۴
۶۵۸۰
۵۰/۵۲
۵۰/۴۷
دامپزشکی
۲۲۳۰
۷۵۲
۱۴۷۸
۷۲/۳۳
۲۸/۶۶
زبان
۶۰۷۴
۴۰۹۴
۱۹۸۰
۴۰/۶۷
۶۰/۳۲
جمع کل
۲۶۰۱۱۰
۱۱۰۱۷۹
۱۴۹۹۳۱
۳۶/۴۲
۶۴/۵۷
۸-   آمار داوطلبان آزمون دوره ‌دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶ نسبت به آمار داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۳۹۵، تعداد ۱۰۱۸۵۷  نفر، نسبت به آمار داوطلبان آزمون سال ۱۳۹۴، تعداد ۵۸۴۵۰ نفر، و نسبت به آمار داوطلبان آزمون سال ۱۳۹۳، تعداد ۱۹۷۱۹ نفر بیشتر است.
۹-   کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط از روز سه‌شنبه ۳/۱۲/۱۳۹۵ (سوم اسفندماه ۱۳۹۵) روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار خواهد گرفت؛ لذا داوطلبان ضرورت دارد که از روز سه‌شنبه ۳/۱۲/۹۵ لغایت ساعت ۲۴ روز پنج‌شنبه ۵/۱۲/۹۵ (پنجم اسفندماه ۱۳۹۵) به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و با وارد نمودن اطلاعات شناسنامه‌ای (شامل نام خانوادگی و نام، کد ملی و تاریخ تولد) یا اطلاعات ثبت‌نامی (شامل شماره پرونده و کد پیگیری) نسبت به دریافت پرینت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط اقدام نمایند.
۱۰- برای شرکت در جلسه آزمون، همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکسدار، الزامی است.
۱۱- براساس برنامه زمانی پیش‌بینی شده، آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۳۹۶ در ۷ گروه آموزشی و برای ۲۴۴ کدرشته امتحانی در روز جمعه ۶/۱۲/۹۵ (۶ اسفندماه ۱۳۹۵) در یک نوبت و در ۵۴۴ شهرستان مختلف کشور برگزار خواهد شد.
۱۲- سطح سؤالات امتحانات اختصاصی، حسب مورد، در حدّ دانش و تجربیات فارغ‌التحصیل دوره کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در هر رشته، مطابق فهرست برنامه‌های مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی و با ضریب ۴، آزمون زبان با ضریب ۱ و آزمون استعداد تحصیلی نیز با ضریب ۱ خواهد بود.
۱۳- اجرای مرحله‌ اول آزمون متمرکز بوده و از سوی سازمان ‌سنجش آموزش ‌کشور برگزار می‌شود و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … از سوی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام می‌گیرد.
۱۴- پس‌ از برگزاری آزمو‌ن، کارنامه‌ای شامل: نمرات خام، تراز، نمره ‌کل و … در هفته آخر فروردین ماه ۹۶ از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور در اختیار داوطلبان ‌قرار خواهدگرفت‌. بدیهی است داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته می‌شوند، می‌توانند براساس آن‌ در نیمه اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ اقدام به‌انتخاب رشته ‌‌نمایند.
۱۵- بر اساس ضوابط، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده باشند، می‌توانند:
الف- برای پذیرش در کدرشته محل‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بجز دانشگاه آزاد اسلامی ، نسبت به انتخاب رشته در زمان مقرر (نیمه اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۶) و از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اقدام نمایند.
ب- برای پذیرش در کدرشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی، انتخاب رشته در زمان مقرر (نیمه اول اردیبهشت ماه ۹۶) از طریق سایت دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مستقل و براساس دفترچه راهنمای انتخاب رشته و اطلاعیه‌های دانشگاه مذکور صورت خواهد گرفت.
ج- لازم به ذکر است که امکان انتخاب رشته و پذیرش برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در هر دو سایت، به صورت مجزا امکان‌پذیر خواهد بود.
۱۶- بر اساس قانون «سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی» مصوب ۱۸/۱۲/۹۴ (۱۸ اسفندماه ۹۴) ‌مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی» سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری، برحسب هریک از شیوه‌های «آموزشی- پژوهشی» یا «پژوهش محور» انجام می‌گیرد.
الف-‌  دکتری ناپیوسته آموزشی پژوهشی:
(۱)‌ آزمون متمرکز (۵۰ درصد)
(۲)‌ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
(۳)‌ مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
ب-‌  دکتری ناپیوسته پژوهش‌محور:
(۱)‌ آزمون متمرکز (۳۰ درصد)
(۲)‌ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
(۳)‌ مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
(۴)‌ تهیه طرح‌واره (۲۰ درصد)‌
۱۷- نمره دانشگاه شامل: سوابق آموزشی و پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و سنجش عملی و تهیه طرح‌واره (برای رشته محل‌های پژوهش‌محور) براساس شیوه‌نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ارسال می‌گردد، صورت خواهد گرفت و دانشگاه‌ها برای کلیه افراد معرفی شده، نمره‌ای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال می‌کنند.
تبصره: دانشگاه‌ها می‌توانند با توجه به نمرات داوطلبان و نظر گروه‌های آموزشی، حدّنصاب لازم را برای ورود داوطلبان تعیین و به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال کنند.
۱۸-پذیرش نهایی از بین داوطلبان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، براساس نتیجه آزمون متمرکز و نمره اعلام شده از سوی دانشگاه‌ها با توجه به سوابق آموزشی و پژوهشی ، فناوری، مصاحبه عملی و …، اولویت کد رشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام شده خواهد بود.
تبصره ۱: ۲۵ درصد ظرفیت در هر کد رشته محل به ایثارگران و رزمندگان واجد شرایط، که حدّنصاب نمره علمی لازم را احراز کرده باشند، اختصاص می‌یابد.
تبصره ۲: بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۲۹/۱/۱۳۸۹ (۲۹ فروردین ماه ۸۹) مجلس شورای اسلامی، ۱۰۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) به مربیان آموزشی رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به شرط کسب ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد اختصاص می‌یابد.

پذیرش متقاضیان آیین‌نامه استعدادهای درخشان: داوطلبان واجد شرایط برای پذیرش در دوره دکتری (Ph.D)می‌توانند براساس آیین‌نامه شماره ۶۷۲۷۲/۲۱ مورخ ۱۸/۴/۱۳۹۳ و مصوبات مربوط به شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مستقیماً از طریق دانشگاه‌های پذیرنده، اقدام نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا